Performativno istraživanje Like

Theater-IIERASMUS+ / EU-projekt za zainteresirane u izražajnoj umjetnosti: “Kaleidoskop – projekt sa mladima iz Hrvatske i Njemačke II.”

Datum: 25. srpanj – 2.kolovoz 2016
Mjesto: Hrvatska / Podum

Drugi dio projekta: “Kaleidoskop” realizira  se u Hrvatskoj. Binacionalna formacija kazališne performance – radionice obrađuje rasizam i eliminatorsko nasilje u Njemačkoj i Hrvatskoj sa pogledom  na jačanje emancipatorskih i participativnih struktura i načinu pristupa kao i intekulturalnim vještinama u ruralnom području.

U centru drugog susreta u Podumu stoji novija povijest Hrvatske i posljedice rata od 1991 do 1995. Grupa sudionika iz Hrvatske sastavljena je sa akterima pogođenih ratom – sudionici/ce su o događajima, iskustvima ali i iz pričanja roditelja involvirani u događanja. Oni svi imaju svoj stav o tome, na posljetku jer su u kontaktu sa povijesno-političkim konfliktima, koji se bave  pitanjima istine i krivotvorenja istine, ali i individualne krivnje i političke odgovornosti. Sa tom pozadinom, što znači to pričati svoju (porodičnu) priču?  Koji stav zauzimamo mi individualno? Što znači to, posmatrati događaje iz emancipatorske perspektive, koja se suprotstavlja isključivanju iz društva, progona i oduzimanju prava? Kako ću ja objasniti konflikte “posmatračima” izvana (grupi sudionika iz Njemačke)?

U drugom susretu projektne radionice se orijentiraju ka instrumentima i metodama iz prvog susreta. I ovdje će se razraditi mali specifični projekti u interkulturalnim manjim grupama, koje će na osnovu izvora, svjedočenja, konkretnih mjesta obrađivati teme isključivanja i diskriminacije. Tijek i format projekta su identični prvom susretu.

Radionica računa sa aktiviranjem i jačanjem lokalnih struktura neformalnog učenja u razvoju individualnih perspektiva i perspektiva i procesa grupne dinamike u svrhu unaprijeđenja interkulturalnih i jezičnih vještina.

OU Podum i MIKUB e.V. preuzimaju administrativne zadatke i brinu se za prostor. Mensch Raum Land prati projekt u savjetodavnoj funkciji i koordinira cjelokupan tijek oba susreta.

Prijava:kontakt@mikub.org

Dieser Eintrag wurde veröffentlicht in news von admin. Setze ein Lesezeichen zum Permalink.