Skupovi umrežavanja za prekograničnu mobilnost mladih u ruralnom području

Stadt, Land„Grad-država-rijeka…“ Interkultura u  Brandenburgu

Datum: ožujak 2016  (planiran start)
Mjesto: Njemačka / Brandenburg

Skup 1 – Fürstenwalde, općina Oder-Spree
Skup 2 – Gerswalde, općina Uckermark

Interdisciplinarna mreža i participativni projekt za razvoj iskustva mobilnosti, interkulturalnog i praktičnog učenja u ruralnom području Brandenburga u Njemačkoj. Projekt je nastao u okviru DFJW/OFAJ mreže “Diverzitet i participacija”, da bi probudili interes mladih za njemačko-francusku ili trilateralnu suradnju.

U fokusu su djeca i mladi. Cilj je pokazati mogućnosti i puteve za bi- ili trinacionalne susrete i DFJW und ERASMUS + projekte razmjene i mobilnosti, poticati lokalni interkulturalni rad, mlade motivirati da sudjeluju u projektima i tako razvijati internacionalni  rad sa mladima.

Uključeni su djeca i mladi, roditelji, voditelji, nastavnici/e, novi stanovnici u zajednici kao što su izbjeglice, maloljetni izbjegl mladi, berlinčani i drugi stanovnici velikih gradova kao i lokalni akteri neovisno o socijalnom, kulturnom i religijskom statusu. Mreža i participacijski projekt “Grad-država-rijeka…” je inicijativa koja se bazira na dugogodišnjem iskustvu u pratnji procesa u razvoju sociokulturnih ponuda u ruralnom području i osmišljena je za ljude i organizacije, koje žele preuzeti odgovornost za uspjeh u razvoju perspektive za mlade ljude u strukturno slabim područjima.

Pored stručnih i interkulturalnih edukacija, stvarati će se dugoročna suradnja između više komuna za lokalnu ali i za internacionalnu razmjenu.

Umrežavanje škola, obrazovnih centara, udruga i domova za djecu i mlade u internacionalnom kontekstu sačinajva okvir projekta “Grad-država-rijeka…”. Projekt sprovode koopracijski partneri Mensch-Raum-Land, MIKUB e.V. sa više udruga i oragnizacija iz Berlina i Brandenburga u Njemačkoj.

Proširenje projekta je predviđeno za ukupno četiri okruga u Brandenburgu. Kontakti su uspostavljeni sa općinama Zossen, okrug Teltow-Fläming i Biesenthal-Barnim, okrug  Barnim..

Kontakt i pitanja: kontakt@mensch-raum-land.org   

Dieser Eintrag wurde veröffentlicht in news von admin. Setze ein Lesezeichen zum Permalink.