Volonterski kamp I – MLADI GRADE EUROPU

BC-IInternacionalni volonterski kamp I

Datum: 29. svibanj – 11. lipanj 2016
Mjesto: Hrvatska / Podum

U kooperaciji sa Internationaler Bauorden iz Ludwigshafena organiziramo i ove godine nekoliko internacionalnih volonterskih kampova sa učenicima i studentima u Lici. 

Pored sticanja praktičnog iskustva u kampovima sudionici upoznavaju kulturu i povijest regije te žive i rade sa lokalnim stanovništvom. Konceptualno težište programa je humanitarna izgradnja regije, uključivanje lokalnog stanovništva u radne procese i u procese učenja, izgradnja mira i interkulturalno učenje u regiji Lika koja je u 90-im godinama bila zahvaćena građanskim ratom.

U volonterskom kampu sudionici uz pratnju stječu osnovne vještine u rukovanju sa alatom, uče kako da se snađu u novoj radnoj situaciji, popravljaju znanje stranih jezika i vježbaju raditi u internacionalnom timu.  

Prvi ovogodišnji volonterski kamp održava se u Podumu. Radovi opremanja prostora za savjetovalište i boravak se nastavljaju. Pored radova uređenja okućnice (završni radovi postavljanja vanjskih tuševa) glavni radovi u kampu je izrada drvenih kreveta uz stučnu podršku majstora u obradi drveta.  

Udruga OU Podum se brine za smještaj i voditelje i organizira radove za sudionike.  Mensch Raum Land prati savjetodavno kampove i koordinira cjelokupan proces.

Prijava i upiti o terminima: Aktuelle Baucamps

Daljnje informacije: Volonterski kampovi u Podumu i okolina

Dieser Eintrag wurde veröffentlicht in news von admin. Setze ein Lesezeichen zum Permalink.