Volonterski kamp II – MLADI GRADE EUROPU

BC-IIInternacionalni volonterski kamp II

Datum: 10.-23.srpnja 2016
Mjesto: Podum i  Vrhovine

Općina Vrhovine kooperira sa udrugom OU Podum od 2015.

Proširenje volonterskog rada u druga naselja i Lici je važan pomak u etabliranju struktura na području obrazovanja i socijalnog. Internacionalni volonterski kampovi donose goste u regiju i pomažu u izgradnji regionalno relevantnih službi. Potporu pruža Internationaler Bauorden iz Ludwigshafena.

BCIIOvogodišnji II. volonterski kamp održava se istovremeno u Podumu i u brdovitom naselju Vrhovine. Internacionalnu grupu studenata i učenika očekuje u oba naselja različit program. Osim opremanja prostora za rad udruga i objekata u susjedstvu, te izgradnje postojeće infrastrukture, nastaviti će se sa radom na izgradnji sportske ponude Zippline i organizirati će se izgradnja ljetne kuhinje.

Pored sticanja praktičnog iskustva uz profesionalnu pratnju u volonterskim kampovima, sudionici će imati priliku upoznati kulturu i povijest regije, te će živjeti i raditi zajedno sa stanovništvom iz okruženja. Konceptulani fokus tog programa je izgradnja humanitarne strukture u regiji, uključivanje lokalnog stanovništva u radne procese i procese učenja, izgradnja mira i interkulturalno učenje u regiji Lika u Hrvatskoj, koja je zahvaćena građanskim ratom 90-ih.

Sudionici  volonterskih  kampova će steći osnovno znanje obrtničke djelatnosti, saznat  će kako se snaći u novoj situaciji učenja i rada, poboljšat će svoje jezične vještine i steći praksu u zajdničkom radu u  interkulturalnoj grupi.

Općina Vrhovine i OU Podum organiziraju smještaj za sudionike i lokacije za radionice. Mensch Raum Land prati rad u volonterskom kampu u savjetodavnom svojstvu i koordinira izvođenje cjelokupnog kampa.

Za detaljnije upute o načinu prijave za kontaktirajte: Prijava i upiti o terminima: Aktuelle Baucamps

Daljnje informacije: Volonterski kampovi u Podumu i okolina