Culture seeding

CULTURE SEEDING – Filmska, Glazbena i Performans – Radionica u ruralnim predjelima s temom „Napuštenog prostora“ za 20 mladih iz Njemačke i Hrvatske u dobi od 18 do 25 godina.

 

Datum: 14.05. – 24.05.2017

Mjesto: Brandenburg – Njemačka

 

Preko teme „Napuštenog prostora“pokušavamo povećati senzibilitet ljudi za, povijesno-politički utjelovljene, napuštene ruralne predjele, kao i za mogućnosti razvoja različitih ideja zajedničkog korištenja i ponovnog buđenja tog prostora.

Ideja je filmskim, muzičkim i performans jezikom i metodama istražiti socijalne sličnosti i razlike, kao i poticati nediskriminirajuću komunikaciju i suradnju među mladima. Pri tome će se uzimati u obzir različita iskustva i kompetencije sudionika, kao i njihove različite interese.

Photo: Axel Lambrette

Pod vodstvom tri iskusna filmska, glazbena i performans umjetnika, obrađivati će se tema „napuštenog prostora“ u vidu radionica unutar 10- dnevnog boravka u zemlji susreta. Rezultati radionica, podjeljenih u u umjetničke discipline,biti će predstavljeni na kraju, u idealnom slučaju, u vidu jednog interdisciplinarnog zajedničkog rada, ali mogu biti predstavljeni i posebno, u vidu jednog filma, performansa ili glazbenog djela.

Prijavnica:

Prijava za CULTURE SEEDING